سایه محرومیت بر شهرستان قروه
قُروِه شهری در غرب ایران است. این شهر، مرکز شهرستان قروه است که سومین شهر پرجمعیت در استان کردستان بهشمار میآید. این شهرستان در دشت وسیعی در شرق شهر سنندج قرار دارد و با بخش اپاختر باختری (شمال غربی) استان همدان هممرز است، که این دشت از اپاختر (شمال) به شهرستان بیجار و از جنوب به استان کرمانشاه محدود است. این شهرستان در دامنهٔ رشته کوه زاگرس و در بلندای ۱۹۰۰ متر بالاتر از سطح دریا واقع شدهاست و از شهرهای سردسیر کشور بهشمار میآید. رشد و توسعهٔ قروه در مسیر جادهٔ (سنندج به تهران) انجام پذیرفتهاست و همچنین به این شهر القابی نظیر «دشت خدا»، «شهر تمیز ایران»، «اولین شهر توریستی ایران»، «شهر تاریخ و فرهنگ»، «شهر تجاری ایران»، «دشت سرسبز ایران» و «پاکترین و خوشآبوهواترین شهر ایران» معروف است. قروه برای زندگی مطابق ارزیابی دیدهبان کیفیت هوا در سوئیس معرفی شد و رتبه اول را کسب کرد.
شهرستان قروه به شهری تجاری تبدیل شده و مراکز خرید و پاساژهای متعددی را در خود جای دادهاست. عواملی چون شاهراه ارتباطی غرب کشور که از مرکز این شهرستان گذر میکند و پایتخت را به کشورهای همسایه از جمله عراق و ترکیه متصل میکند از اهمیت بهسزایی برخوردار بودهاست.
شهر قروه به دلیل نزدیکی به بازارچههای مرزی، جزء شهرهایی بهشمار میرود که در آن کالاهای خارجی دادوستد میشود. اغلب کالاهای خارجی در پاساژها و مراکز خرید این شهرستان عرضه میشوند. این شهرستان دارای جاذبههای تاریخی بسیاری است و این عامل موجب شده مسافران و گردشگران از اقصینقاط ایران به این شهر مسافرت کنند و از مراکز تجاری و اماکن تاریخی و فرهنگی این شهرستان دیدن کنند.
قروه در منطقهای کوهستانی واقع شده و اغلب کوههای پیرامون آن در بیشتر ماههای سال پوشیده از برفاند. از مهمترین کوههای این شهر میتوان به شعبان کچل، بدر، پریشان، پنجهعلی (پنجه)، حاجآقا، قرهیارکه، قلوز و کولاره اشاره کرد. رود شور مهمترین رود قروه بوده و آب این رود به همراه سایر رودهای منطقه به قزن اوزن میریزد. از سایر رودهای قروه میتوان اوزون، تلخهرود، طهماسبقلی و قرهچای را نام برد.
شهر قروه یکی از شهرستانهای مهاجرپذیر استان بهشمار میرود. وجود آب و هوای خنک، موقعیت ترانزیتی، و دشتهای حاصلخیزی است که در توسعه این شهر مؤثر بودهاست از جمله عوامل رشد این شهر مهاجرت بیرویه به این شهر است که از رشد قابل ملاحظه ای برخوردار بودهاست.
در شهرستان قروه ۱۶۵ اثر تاریخی به ثبت میراث فرهنگی کشور رسیدهاست که نماد تمدن کهن مردم این شهرستان است.
قروه سه شهرک صنعتی به نامهای آونگان، دلبران و سهراهی میهم را در خود جای دادهاست؛ همچنین ۸۰ واحد صنعتی در این شهر مشغول به فعالیتاند.قروه معادن سنگ و طلای بسیاری را در خود جای داده و نیاز منطقه به سنگهای مختلف را تأمین میکند
ذوب آهن زاگرس در این شهرستان واقع است.
در حال حاضر در بخش بهداشت و درمان این شهرستان از ۱۷۶ تخت موجود در بیمارستان قروه ۱۳۴ تخت فعال است با راه اندازی بیمارستان ۵۰ تختخوابی تأمین اجتماعی بخشی از مشکلات بخش بهداشت و درمان در این شهرستان حل میشود. فرسودگی تجهیزات بیمارستان قروه مانع ارائه خدمات مطلوب به بیماران میشود در زمینه بهداشت کارهایی برای این شهرستان صورت گرفته اما ناکافی است. همچنین احداث .بیمارستان جدید و متناسب با امکانات روز اولویت نخست درمان و سلامت برای مردم این شهرستان است
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)